Melkveeboerderij

Naast de camping is Hoeve Helberg ook een melkveehouderij. U bent uiteraard van harte welkom om een kijkje te komen nemen tijdens onze werkzaamheden op de boerderij.

Kinderen mogen, indien mogelijk, altijd een handje helpen bij het koeien ophalen uit de wei, of het verzorgen van de kalfjes. Wat is er mooier dan zelf deel te nemen aan het boerenleven? Iets waar ze na de vakantie vaak met plezier en trots aan terug zullen denken!

koe hoeve helberg

Heeft u al eens:

een  100.000 liter koe van dichtbij gezien? de dagelijkse routine meegemaakt in de melkput ? de rust ervaren van een koppel tevreden koeien in de stal? het plezier gezien als de kudde kan beginnen aan een stukje fris, groen gras? een koe zalig zien herkauwen terwijl ze geniet van de warme zonnestralen op haar lijf? kalfjes dicht tegen elkaar aan zien slapen nadat hun buikjes vol zijn met verse melk? of kennis gemaakt met 1 van onze diva’s, die met haar vertoning menig prijs in de wacht heeft gesleept?

Een bewuste boederij met gezonde koeien!

Op onze boerderij wonen 75 hoogproductieve melkkoeien, plus zo’n 65 stuks jongvee, waar wij iedere dag met veel passie en plezier mee werken. Wij bieden hun een zo hoog mogelijk haalbare huisvesting waar alles in het teken staat van koe comfort en waarbij wij ons uiterste best doen om te streven naar een zo lang mogelijke levensduur. Onze koeien lopen in de zomermaanden dag en nacht in de wei, waar ze iedere dag kunnen profiteren van een nieuw stuk groen gras. De rest van de voeding bestaat uit kwalitatief hoogwaardige ruwvoeders en krachtvoer dat bereid is uit plantaardige en milieubewuste grondstoffen. Wij streven er dagelijks naar, om een zo goed mogelijke samenhang te vinden tussen ons melkveebedrijf, de natuur, de omgeving en het milieu. Onze kalfjes en koeien zijn regelmatig op de catwalk te vinden van rundveekeuringen door het hele land. Vraag Eric gerust naar verdere informatie. Hij kan u graag meer vertellen over het reilen en zeilen in de stal.

Hieronder ziet u een foto van onze grote trots Minke 64 in haar eigen privé weitje onder de perenboom. ( afstamming: Lee x Dombinator x Sunny Boy ). Minke 64, oftewel Lee, passeerde in september 2017 de magische grens van 200.000 kilogram melk. Lee was hiermee de derde koe in Nederland die de status van tweehonderdtonner behaalde. Ze stond ingeschreven in het stamboek met 91 punten excellent en heeft 2 x mogen deelnemen aan de nationale rundveekeuring NRM. Lee is 19 jaar geworden en we missen haar nog iedere dag.