Skip to main content
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Boerderij met melkvee

Naast de camping is Hoeve Helberg ook een boerderij met een modern melkveebedrijf. U bent uiteraard van harte welkom om een kijkje te komen nemen tijdens onze dagelijkse werkzaamheden.

koe hoeve helberg

Heeft u al eens:

een  100.000 liter koe van dichtbij gezien? de dagelijkse routine meegemaakt in de melkput ? de rust ervaren van een koppel tevreden koeien in de stal? het plezier gezien als de kudde kan beginnen aan een stukje fris, groen gras? een koe zalig zien herkauwen terwijl ze geniet van de warme zonnestralen op haar lijf? kalfjes dicht tegen elkaar aan zien slapen nadat hun buikjes vol zijn met verse melk? of kennis gemaakt met 1 van onze diva’s, die met haar vertoning menig prijs in de wacht heeft gesleept?

Familie foto hoeve helberg

Een bewuste boederij met gezonde koeien!

Op onze boerderij wonen zo’n 110 melkkoeien, waar wij iedere dag met veel passie en plezier mee werken. Wij bieden hun een zo hoog mogelijk haalbare huisvesting waar alles in het teken staat van koe comfort en waarbij wij ons uiterste best doen om te streven naar een zo lang mogelijke levensduur. Onze koeien kunnen rusten in diepstrooiselboxen en genieten van heerlijke massages door middel van onze 2 speciale koeborstels. In de zomermaanden kunnen ze dag en nacht in de wei, waar ze kunnen genieten van de frisse lucht, zonneschijn en een nieuw stuk groen gras. De rest van de voeding bestaat uit kwalitatief hoogwaardige ruwvoeders en krachtvoer dat bereid is uit plantaardige en milieubewuste grondstoffen. Wij streven er dagelijks naar, om een zo goed mogelijke samenhang te vinden tussen ons melkveebedrijf, de natuur, de omgeving en het milieu.

WE ♥ NATURE

…en we zijn ervan overtuigd dat alle kleine beetjes helpen. Daarom proberen wij het voer voor onze koeien , zoveel mogelijk zelf te telen op ons eigen land. Mixen we kruidenmengsels door ons grasland   voor een smakelijk buffet voor onze dames, hebben we een extra stukje wei aan de rand van het bos met hoogstam fruitbomen en bijenkasten, kijkt de camping uit op een dassenburcht en kleine biotoop en gebruiken wij ecologische schoonmaakmiddelen.